زمان هخامنشيان سطح آب‌هاي زيرزميني بسيار بالاتر از امروز بود

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي پژوهشکده باستان شناسي، افشين يزداني، سرپرست کاوش چاه هاي باستاني در تخت جمشيد، اظهار داشت: در ابتدا به دليل نياز به ساخت سرويس‌هاي بهداشتي در بخش باختري تخت جمشيد مطالعه در اين بخش آغاز شد.

وي افزود: در حين خاکبرداري و بررسي به چاه آبي پر شده برخورد شد که حدود ده اثر سالم و ارزشمند سفالي هخامنشي در آن مدفون شده بود و احتمالاً مربوط به استفاده مردم شهر پارسه مي‌شوند.

افشين يزداني گفت: با يافتن اين چاه از ساخت سرويس بهداشتي در اين منطقه به دليل تقدس آب از گذشته تاکنون صرفنظر شد.

سرپرست کاوش چاه‌هاي باستاني در تخت‌جمشيد افزود: ايجاد ترانشه‌هاي بعدي در اين محل به دليل لايه‌نگاري و تعيين استقرارها منجر به پيدايي اطلاعات باارزشي شد و تعداد ديگري چاه در کنار يکديگر در اين سايت شناسايي شدند.

يزداني با بيان اينکه چاه‌ها در دوران هخامنشي و به احتمال فراوان در ابتداي ساخت تختگاه تخت‌جمشيد حفر شده بودند افزود: ولي دوران متروک و پر شدن آنها به طور دقيق مشخص نيست اگرچه گمان مي‌رود همزمان با افول هخامنشيان استفاده از آنها متوقف شده باشد. اين چاه‌هاي کنار هم به دليل نزديکي به تختگاه منحصر بفرد و حائز اهميت هستند.

به گفته يزداني تاکنون سازه معماري مشخص مرتبط با دوره حفر چاه‌ها در کنار آنها يافت نشده است و معلوم نيست که چاه‌ها متعلق به خانه هايي در اين مکان بوده يا در فضاي باز قرار داشته‌اند.

يزداني در ادامه افزود: يکي از چاه‌ها نيز به شکل قيفي با انتهايي با قطر اندک حفر شده است که احتمال مي‌رود براي ساخت آن از تکنينکي خاص و متفاوت و يا شايد حتي از ابزار مته‌اي شکل استفاده کرده باشند.

شايان ذکر است که محوطه حاضر در 500 متري پلکان ورودي بزرگ تخت جمشيد واقع شده است. /120

انتهای پیام/

کد خبر 1387102330